fredag 1 juli 2011

Max miljö kompensation

Enligt naturvårdsverket släpper tydligen genomsnittssvensken ut 200 kg koldioxid i veckan. Det säger sig själv att det inte är speciellt bra. Vi äter mat, köper nya kläder och kör med våra bilar och allt det gör att koldioxid släpps ut. 200 kilo alltså, enligt naturvårdsverket.
Men man kan göra saker för att kompensera för sina utsläpp. Och kan man tänka sig, Max hambuger kedjan, av alla, har valt att göra det enkelt för oss. Om man skickar ett SMS till 72120 och skriver "träd" i meddelandet så skänker man 15 kronor som går till trädplantering i Uganda, vilket är ett bra sätt att kompensera för koldioxidutsläppen. Alla pengarna går direkt till planteringen eftersom Max står för alla administrativa kostnader. Bra Max och tack så mycket!
Varje Sms kostar alltså 15 kronor och det kompenserar för en veckas koldioxid utsläpp. Själv har jag redan skickat tre sms och tänker skicka några till idag. Klart att man vill kompensera för alla veckor på året och när det är så här enkelt finns det inte mycket att tveka på.

SMS:a "träd" till 72120
och plantera träd NU!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar